Home » Over mij

RUST IN  JE HOOFD  door te doen wat je blij maakt

 

Sinds 2000 was ik in dienst als onderwijzeres in de lokale lagere school. Ik ging samenwonen en al snel kwam onze zoon er aan. Mijn leven werd ineens heel wat drukker en intenser. Ik had een grote verantwoordelijkheid zowel thuis als op het werk. Vaak had ik het gevoel geleefd te worden. Daarbij kwam nog het feit dat ik hooggevoelig ben en meer tijd nodig heb om prikkels te verwerken dan anderen. 

In 2006 mochten we onze dochter verwelkomen, ons gezin was compleet. We bouwden ons eigen huisje en ik genoot van het creëren. De tijden dat ik thuis was in moederschapsverlof was ik rustiger en kon ik echt genieten van het mama zijn. Mijn creativiteit werd weer aangewakkerd en ik kon uren bezig zijn met knutselen en mezelf verdiepen in boeken en cursussen over psychologie, filosofie en alternatieve therapieën. Ik hou van de gedachte " een leven lang leren.''

In 2007 was het me echt teveel, ik was uitgeblust, leeggezogen en helemaal zonder energie. Ik kon zelfs mijn bed niet uit. Ik was op. BURN OUT. En het heeft meer dan een jaar geduurd eer ik daar bovenop was. Creativiteit bood weer de oplossing! Het maakte mijn hoofd leeg en bracht me tot rust. Ik kwam weer helemaal tot mezelf. Ik besloot om voor mezelf te kiezen en mijn dromen waar te maken. Een eigen hobbywinkeltje met leuke workshops, want dat was er nog niet in de buurt. Het ondernemerschap ging me goed af, want mensen helpen ligt echt in mijn aard en doen.

Mensen helpen om weer tot rust te komen in hun hoofd, helpen hun creativiteit weer aan te wakkeren dat was mijn doel. Meer en meer trok ik hooggevoelige vrouwen aan die zelf ook vastliepen in hun proces. Mijn babbel en luisterend oor was vaak al voldoende, maar dat besefte ik toen nog niet.

Het lesgeven miste ik enorm en ik besloot om terug part-time te gaan werken. En ik genoot terug van de kinderen en de lessen. Maar de druk van buiten uit, mezelf niet kunnen zijn... Opgeslorpt worden door systemen, vaste handleidingen... Ik was mezelf kwijt, ik liep verloren met een depressie tot gevolg. Mijn relatie en kinderen waren de dupe van mijn verlies aan authenticiteit. 

Gelukkig wist ik de juiste tools in te zetten om mezelf eens flink onder de loep te nemen. Waar word ik gelukkig van? En toen ontstond mijn H.A.P.P.Y.-methode. Leven volgens je heart authenticity, pleasure , positivity, you , jezelf centraal stellen. Ik besloot om vanaf dat moment volgens deze 5 pijlers te leven. En het lukt me super goed.

Sinds 2016 gaf ik mijn job in het reguliere onderwijs op en leef ik mijn droom als zelfstandige.

Mensen terug gelukkig, happy maken, dat is mijn missie, dat zet me in beweging.

Gelukkig thuis en op het werk. Hooggevoeligheid is zo krachtig, je moet het alleen toelaten.

 

Als je me zou kennen , zou je weten dat:

* kaarten maken met inkt en stempels mijn voorkeur genieten.

* mijn stijl vooral “less is more” en vintage is.

* ik graag Rummikub speel en liefst van al nog win ook.

* dat je me altijd kan vinden voor een ijsje bij Boonen of de Potter.

* ik ook kleurcoach en HSP-coach ben.

* ik graag kleurrijk eet.

* nooit kan stoppen met leren

* mediteren voor mij ontzettend belangrijk is